< Tillbaka

Hur redigerar jag menyn?

Gå till startsidan och välj alternativet ”Redigera” längst till höger i menyn. Observera att detta alternativ endast finns om du befinner dig på startsidan.

Längst till vänster på sidan visas inställningarna för menyn. Det är härifrån du lägger till, ändrar eller tar bort rubriker och underrubriker i din meny.

För att lägga till en ny rubrik eller underrubrik hovrar du med muspekaren under en av rubrikerna tills ett plustecken visas. Det går bra att flytta rubriken/underrubriken efterhand, så du behöver inte nödvändigtvis placera den på rätt plats direkt. Klicka på plustecknet och fyll i fälten.

Välj ett alternativ: välj mellan ”Länk” och ”Etikett”

Adress: lägg in den URL som rubriken ska länkas till (detta alternativ finns endast om du väljer ”Länk” i fältet ovan)

Visningsnamn: skriv in din rubrik

Tips: du kan genom menyn skapa en struktur för ditt intranät redan innan alla sidor och undersidor är klara. Välj ”Etikett” på dina rubriker och ändra till ”Länk” och addera URL allt eftersom sidor och undersidor skapats.

Klicka på de tre punkterna bredvid en rubrik för att redigera, flytta eller ta bort den.

För dina underrubriker får du upp alternativet ”höj upp underlänk”. Väljer du att höja upp underrubriken blir den istället en rubrik.

Skapa den struktur du vill ha bland rubriker och underrubriker genom att flytta ned, upp och höja upp underlänkar. Det går även bra att dra och släppa rubriker/underrubriker i den ordning du önskar.

När du är nöjd klickar du på ”Spara” längst ner.