< Tillbaka

Hur skapar jag en sitepage?

För att skapa en sitepage/sida börjar du med att navigera till den site/webbplats som din sida ska vara kopplad till.

Längst till vänster under menyn klickar du på ”Ny” och väljer ”Sida”.

I fönstret som öppnas börjar du med att välja mall för din nya sida. Har du tidigare sparat en mall hittar du den under ”Sparat på den här webbplatsen”. Annars väljer du bland de inbyggda mallarna. Oavsett vilken mall du väljer går det att anpassa utseendet i nästa steg. När du valt mall, klicka på ”Skapa sida”.

Nu är din sida skapad och redo att fyllas med innehåll. I exemplet nedan har vi valt den inbyggda mallen ”Tom”.

Börja med att skriva ett namn/rubrik på sidan.

För att ändra layout på den övre delen av din sida hovrar du över delen ovanför rubriken tills en meny dyker upp till vänster. Klicka på pennan (Redigera webbdel).

Längst till höger i webbläsaren öppnas ett fönster med möjlighet att bland annat välja bland flera layouter och vart på sidan rubriken ska placeras.

Har du valt en layout med bild kan du ändra denna genom att klicka på ”Ändra bild”.

Här kan du välja mellan flera olika alternativ för att hitta en lämplig bild. Under ”Arkivbilder” kan du söka bland bilder i en bildbank. Under ”Ladda upp” kan du istället ladda upp en bild du har sparat på din dator.

Utöver rubrik och eventuell bakgrundsbild bygger man upp sidan med avsnitt och webbdelar. Detta fungerar på samma sätt som när man skapar en site/webbplats, läs mer här.

När du är nöjd med ditt innehåll och layout kan du välja att spara som utkast eller publicera direkt.

Om du har valt att publicera sidan, kom ihåg att kopiera adressen så att du kan placera länken till sidan på en lämplig plats i exempelvis er meny (läs mer här om hur du redigerar menyn).