< Tillbaka

Hur skapar jag en site?

Under menyn, klicka på de tre prickarna längst till höger. Välj ”Skapa webbplats”.

I fönstret som öppnas till höger i webbläsaren, välj ”Kommunikationswebbplats”.

Fyll i fälten. När du fyller i namn på webbplatsen får du ett förslag på webbplatsadress som vid behov kan ändras genom att klicka på pennan intill fältet. Tänk på att följa er namnstandard så att intranätet blir enhetligt.

Välj språk innan du klickar på ”Slutför”. Observera att språket inte kan ändras i efterhand.

När du klickat på slutför skapas din nya site och den öppnas automatiskt när den är klar. I pop up-fönstret, välj ”Bläddra efter mallar” för att lägga till alla Sension-funktioner på din site.

Under rubriken ”Från din organisation” väljer du någon av din organisations Sension-mallar för att aktivera alla funktioner. När du valt en Sension-mall installeras alla funktioner och applikationer på din sida, vilket tar några minuter. Under den här tiden kan sidan inte redigeras.

När du uppdaterar sidan efter några minuter ser du att din Sension-mall är tillämpad när sidan fyllts med webbdelar eller blir tom (beroende på vilken Sension-mall du valt), menyn har blivit centrerad och Sension-sidfoten har lagts till längst ner på sidan. I exemplet nedan har vi valt en tom Sension-mall.