< Tillbaka

Lägga till nyhet

För att lägga till en nyhet måste sidan du befinner dig på vara publicerad (och inte ett utkast). Du klickar på ”Lägg till” under rubriken på webbdelen och får då möjlighet att välja Nyhetsinlägg (en nyhet du skapar själv) eller Nyhetslänk (en länk till en befintlig nyhet).

Väljer du att lägga till ett nyhetsinlägg behöver du först välja en mall för din nyhet, det gör du genom att klicka på den mall du vill använda. Klicka därefter på Skapa inlägg.

När du klickar på ”Skapa inlägg” kommer du till en sida med din valda mall där du lägger till ditt innehåll, exempelvis rubrik, text och bild. Du kan även välja att slå på eller av funktionen att kommentera nyhetsinlägget. När du är nöjd med innehållet kan du välja att spara nyhetsinlägget som utkast eller publicera direkt. I exemplet nedan valde vi mallen ”Tom” och har adderat rubrik, text och bakgrundsbild.

Väljer du att lägga till en nyhetslänk kommer det upp en ruta längst till höger där du adderar en URL. Därefter autogenereras innehåll som kan redigeras efter önskemål. När du är nöjd klickar du på ”Publicera”.