< Tillbaka

Hur laddar jag upp ett dokument som ska synas på flera processidor?

Om vi satt upp en lösning som möjliggör att ett och samma dokument kan synas på flera sidor följer ni nedan steg. Har ni inte denna lösning idag men vill sätta upp det, kontakta oss.

Börja med att navigera till ert ”allmänna dokumentbibliotek”, som troligtvis är benämnt som ”Generella dokument”, ”Allmänna dokument” eller liknande. Det finns länkat i ert vanliga processträd (se ett exempel på processträd nedan).

I menyn precis ovanför ditt dokumentbibliotek väljer du om du vill ladda upp ett befintligt dokument (se guide här) eller om du vill skapa ett nytt (se guide här).

När du skapat eller laddat upp ditt dokument krävs troligtvis att du fyller i viss information om dokumentet (detta kan variera beroende på vad ni som företag valt att ha som tvingande respektive frivilliga fält). Detta ser du genom att vissa fält blir gula och på så vis varnar för att obligatorisk information saknas.

För att ange den obligatoriska information markerar du dokumentet genom att klicka i den lilla cirkeln till vänster om dokumentnamnet. Därefter klickar du på ”i” längst till höger i menyraden ovanför dokumentbiblioteket.

Till höger i webbläsaren öppnas nu ett fönster med alla fält som finns i ert ledningssystem. De fält som är tvingande tydliggörs med en röd stjärna (*).

För att välja vilka processidor dokumentet ska visas på trycker du på den lilla etiketten intill fältet ”Tillhör Process”.

Du får då upp en trädvy som innehåller alla era processer. Välj de som är aktuella, en i taget, och klicka på ”Select”. När du valt alla processer klickar du på ”OK”.